Welkom

Welkom op de vooroudersite van de familie van den Hoek

https://vandenhoek.mijnstamboomonline.nl  is de website van Cees Jan van den Hoek uit Alphen aan den Rijn. Deze site bevat voornamelijk de nakomelingen van Servaas Cornelisse van den Hoek en Maria Kalle die in 1755 te Dirksland in het huwelijk zijn getreden.

Tevens vindt U hier ook de kwartierstaat van mijn grootvader en naamgever:

Cees Jan van den Hoek, geboren te Alphen aan den Rijn in 1914.

Bijna dertig jaar houd ik me bezig met genealogie en sinds de geboorte van onze kinderen vooral met kwartierstaatonderzoek. Mijn streven is eigenlijk om een kwartierstaat van meer dan tweeduizend voorouders te publiceren. Voorlopig streef ik er naar om de eerste elf generaties [dus 2048 personen] compleet in kaart te hebben.

Daarnaast deel ik mijn opgedane ervaringen als docent genealogie bij de Volksuniversiteiten van  Alphen aan den Rijn en Oegstgeest en maak ik deel uit van de werkgroep Genealogie van de Historische Vereniging Alphen aan den Rijn, waar elke tweede zaterdagmiddag van de maand een Genealogisch Spreekuur wordt gehouden in het verenigingsgebouw “De Vergulde Wagen” in Alphen aan den Rijn [Van Boetzelaerstraat 48]. Sinds een aantal jaar ben ik tevens bestuurslid van de afdeling Rijnland & Kennemerland van de Nederlandse Genealogische Vereniging. De afdeling Rijnland houdt zijn bijeenkomsten veelal in Leiden of omgeving.

Soms levert een onderzoek wat ik voor een niet-familielid gedaan ook leuke vondsten op, die zijn soms ook op deze site terug te vinden.

Behalve een fulltime baan als planner bij een touringcarbedrijf heb ik ook nog tijd voor mijn hobby’s zoals genealogie en kwartierstaatonderzoek, maar ik speel ook grote trom bij drumfanfare Mavileo uit Leimuiden (kijk ook eens op WWW.MAVILEO.NL) die uitkomt in de tweede divisie.

Veel gegevens heb ik opgespoord in de archieven of via het Internet, andere gegevens of aanvullingen en correcties kreeg ik via andere onderzoekers, waarvoor uiteraard hartelijk dank.

Heeft u op- of aanmerkingen over de site of aanvullingen op de stamboom: laat een bericht achter in het Gastenboek. U krijgt zo altijd antwoord.

Sinds mei 2018 is de zichtbaarheid van [mogelijk nog] levende personen aangepast, je ziet nu alleen de eerste letter van de voornaam en de laatste letter van de achternaam. Uiteraard heb ik veel personen meer gegevens dan nu op deze site zichtbaar is, maar vragen staat vrij.

Ook bestaat er de mogelijkheid om ‘lid te worden van deze website’ zodat er meer gegevens zichtbaar worden.

Reacties (2)

  1. Dag Cees Jan, recent deed je voor mij onderzoek naar Dirk Megchelse. In jouw stamboom komt Dirk Meggelse 12-04-1785 voor. Zijn ouders zijn Carel P. Meggels van der Cramp en Johanna T de Wit. Zijn ouders weet ik ook… Jan Molenweg en Cees Hagenbeek hebben dit gechect maar… bij de vader van Pieter Meggelse van der Cramp loopt het spoor dood. Moet ik mij erbij neerleggen dat dit een zg “versteend patroniem” is? Of kan ik je rechtstreeks mailen met wat ik wél weet? Alvast dank voor je reactie.

    1. Beste Suze, je moet je eigenlijk nooit ergens zomaar bij neerleggen. Ik doe al jaren kwartierstaatonderzoek en soms kom je bij de ene tak even niet verder. Dan richt ik me op een andere tak en probeer ik later nog eens. Momenteel komen er in sneltreinvaart veel nieuwe bronnen digitaal beschikbaar. In combinatie met de lock-down is dit een prima reden voor thuis-onderzoek.
      Bedenk wel dat voor 1811 de familienamen nog niet 100% vast stonden en men wel eens van achternaam kan wisselen. Dat Mechelse of Machielse of Michiels een patroniem was, ligt inderdaad voor de hand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *